PODOBNE A JEDNAK RÓŻNE
Obie jesteśmy zamężne, wychowujemy synów i prowadzimy dom. Mamy podobny gust, chodzimy do tej samej fryzjerki i ciągle ze sobą rozmawiamy. Mamy wiele wspólnego, a jednak jesteśmy różne. Magdalena to charakterna optymistka, Monika – stawiająca ją do pionu realistka. Nasza wieloletnia współpraca i przyjaźń jest dowodem na to, że przeciwieństwa się przyciągają.
Razem tworzymy idealny duet.
NAJWAŻNIEJSZA DECYZJA
ścieżka kariery
CZAS NA ZMIANY
Za nami lata studiów, prawie 10 lat doświadczenia w pracy z pacjentami i mnóstwo skonsultowanych tekstów. Obie byłyśmy zmęczone pracą w firmie, jednak bałyśmy się samodzielnie wypłynąć na głęboką wodę. Wiedziałyśmy, że mamy ciekawe pomysły na szkolenia, warsztaty i programy edukacyjne, ale uciekały nam przez palce. Pacjenci nas cenili, coraz więcej trafiało tych „z polecenia”, co dawało ogromną satysfakcję. W lato 2017 roku wpadłyśmy na pomysł stworzenia czegoś swojego a właściwie wspólnego – tak powstał FB Z kaloriami na pieńku, gdzie publikowałyśmy infografiki związane z tematami żywieniowymi. W ten sposób chciałyśmy się wyróżnić, ale też pokazać odbiorcom jak w prosty, przystępny i nowoczesny sposób można przekazać cenne informacje. Jednak z braku czasu (obie pracowałyśmy na etacie) FB coraz bardziej zaniedbywałyśmy. I nastąpił przełom. Latem 2018 roku uznałyśmy, że ruszamy na całego, zakładamy firmę i rozwijamy nasze „kalorie”.
INDYWIDUALNE PODEJŚCIE
Do każdego pacjenta podchodzimy indywidualnie. W zmianie nawyków żywieniowych podopiecznych stosujemy zasadę małych kroków. Tłumaczymy, argumentujemy i udowadniamy, dlaczego dieta powinna wyglądać tak a nie inaczej. Słuchamy drugiej strony i staramy się wyjść naprzeciw jej oczekiwaniem. Co to oznacza ? Jeśli pacjent nie lubi gotować lub nie ma na to czasu to rozpisujemy w diecie proste dania z użyciem gotowych półproduktów, aby ułatwić mu życie. Kiedy podopieczny co niedzielę dotychczas jadał obiad u teściowej to nie psujemy jego relacji rodzinnych nakazując rezygnację ze spotkań, tylko wspólnie ustalamy strategię działania, aby nie zaprzepaścić diety odchudzającej. Ma być wilk syty i owca cała ;)
Naprawdę jesteśmy elastyczne, naszym celem jest poprawianie Twoich nawyków żywieniowych, po to abyś lepiej się czuł, był zdrowszy i świadomy swoich wyborów. Nie będziemy wysyłać Cię na drugi koniec miasta po ekologiczny jarmuż czy zmuszać do codziennego jedzenia zdrowej owsianki, chyba że bardzo chcesz. Z nami poznasz inne niż dotychczas znaczenie słowa dieta . Z nami będzie smacznie, prosto i przyjemnie.
Magdalena Czyrynda-Koleda
doświadczenie
Wykształcenie
Ukończyła z wyróżnieniem studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, o specjalizacji Dietetyka w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Jest również absolwentką Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej na kierunku Psychodietetyka.
Doświadczenie
Dietetyk z 10-letnim doświadczeniem, który czerpie inspiracje od swoich pacjentów. Stara się zrozumieć ich oczekiwania oraz potrzeby, jednocześnie motywując do pracy, w celu osiągnięcia założonego celu. Stale podnosi swoje kwalifikacje, uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach naukowych oraz prowadząc webinary i czaty na żywo. Autorka wielu artykułów o tematyce żywieniowej. Regularnie pisząca do magazynu “Chcemy być Rodzicami”. Udziela licznych konsultacji w telewizji, prasie, portalach internetowych i radio (m. in. Pytanie na śniadanie, Superstacja, natemat.pl ,mamadu.pl, Radiowa Czwórka, Polskie Radio Dzieciom).
Współautorka książek wydawnictwa RM „Dieta w ciąży. Zdrowe przepisy na 9 miesięcy” i „Żywienie dziecka w pierwszym roku życia”- niezbędniki dla przyszłych i świeżo upieczonych mam.
Specjalizacja
Żywieniowym wsparciem obejmuje przede wszystkim osoby zmagające się z nadwagą, otyłością, PCOS, insulinoopornością, chorobą Hashimoto czy zaburzeniami odżywiania. Zaprawiona w boju o własne potomstwo, wie jak ważna jest rola diety w momencie starania się o dziecko, jak również w trakcie ciąży i podczas karmienia piersią. W związku z tym od kilku lat pracuje z kobietami oraz parami borykającymi się z problemem niepłodności.
———————————————–
Wyznaje zasadę, że małe zmiany w dłuższej perspektywie prowadzą do dużych, długo oczekiwanych efektów. Najważniejsze to zrozumieć potrzeby Pacjenta i być dla Niego żywieniowym drogowskazem na każdym etapie diety.
Prywatnie mama 5- latka, miłośnika pociągów, makaronów i placków z cukinii.
Monika Stromkie-Złomaniec
ścieżka kariery
Wykształcenie
Ukończyła dietetykę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i podyplomowe studia z zakresu żywienia i wspomagania dietetycznego w sporcie (AWF w Warszawie).
Doświadczenie
Pracuje z pacjentami od 7 lat, doświadczenie zdobyła w warszawskich szpitalach i poradniach dietetycznych. Ciągle poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w szkoleniach, webinarach i konferencjach naukowych. Jest autorką wielu artykułów z zakresu zdrowego odżywiania, udziela licznych konsultacji w telewizji, prasie, portalach internetowych i radio (m. in. Pytanie na śniadanie, Dzień dobry TVN, Gazeta Wyborcza, mamadu.pl, Radiowa Trójka, Czwórka).
Współautorka książek wydawnictwa RM „Dieta w ciąży. Zdrowe przepisy na 9 miesięcy” i „Żywienie dziecka w pierwszym roku życia”- niezbędniki dla przyszłych i świeżo upieczonych mam.
Specjalizacja
Pomaga pacjentom zmienić nawyki żywieniowe oraz trwale schudnąć. Zajmuje się także osobami ze schorzeniami endokrynologicznymi (w tym Hashimoto, insulinooporność) i chorobami dietozależymi (między innymi nietolerancje i alergie pokarmowe).
—————————————
Do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie, chcąc spełnić jego oczekiwania. Zaproponowany sposób żywienia ma być przyjemnością a nie udręką, dlatego uważnie analizuje dotychczasowy jadłospis i preferencje smakowe pacjenta.
Prywatnie mama 9cio latka, pasjonata kefiru, oliwek i owsianki.
Skontaktuj się z nami
Zapraszamy do gabinetu dietetycznego w centrum Warszawy,
który znajduje się niedaleko Hotelu Marriott i Dworca Centralnego.
adres: Warszawa, ul. Emilii Plater 25 m 4